Du er velkommen som medlem i staudegruppa

Hei! Er du en av dem som arbeider med stauder? Vi i staudegruppa i Norsk Gartnerforbund er en gjeng staudeprodusenter som er lidenskapelig interessert i stauder og bruken av stauder i privathager og offentlige anlegg. For øyeblikket er vi ca 13 medlemmer som består av produsenter og personer fra undervisnings- og forskningsmiljø. Vi er godt spredt over hele landet med forskjellige produksjons og salgsopplegg. Noen av oss produserer hovedsakelig for levering til hagesenter, noen mest for levering til anleggssektoren, andre lager planter til eget utsalg og noen gjør noe av hvert. Vi prøver å holde et oppdatert utvalg til enhver tid og vi har alle følere ute for å fange opp nye ting, nye arter og kultivarer.

Mange av oss har på et tidspunkt startet opp egen gartneribedrift og lagt stein på stein og funnet veien selv til den bedriften den enkelte av oss er i dag. Gjennom fagsamlinger her til lands, til sommermøter i Internationale Stauden Union (ISU) og med bra kontakt med produsentmiljøet i andre land og for ikke å glemme lange telefonsamtaler mellom oss medlemmer har vi opparbeidet oss mye fagkunnskap, plantekjennskap, kunnskap om klimatiske og geografiske forskjeller, visdom og vennskap. Arenaen for kunnskap om stauder ser ikke så stor ut fra hvert vårt ståsted men er mye større enn noen av oss trodde.

Stauder har hatt stigende interesse i forskjellige bruker-miljøer i flere år og i de seinere år merker vi at det brukes mer stauder i flere sammenhenger enn noen gang. Vi i staudegruppa ønsker å utvide den faglige plattformen for staudemiljøet her til lands. Vi vet at det finnes mange mindre produsenter av stauder som lager planter til eget utsalg, kanskje i kombinasjon med annen produksjon.

Er du en slik produsent er du hjertelig velkommen til å bli medlem i NGF´s staudegruppe. Som et åpningstilbud kan vi tilby deg gratis prøvemedlemsskap i staudegruppa i ett år, men forutsatt at du tegner personlig medlemsskap i NGF som for tiden er kr 507,- . Her vil du få mulighet til å presentere deg gratis på  vår felles hjemmeside www.stauder.net, slik at potensielle kunder kan bli kjent med deg. Vi har vanligvis en fagsamling, dvs én dags fagprogram i forbindelse med årsmøtet som arrangeres i første halvdel av september. Fra tid til annen arrangerer vi også fagturer utenlands, du kan være med på sommersamling med ISU (www.isu-perennials.org/en/) og vi lager felles salgskampanjer.

Høres dette spennende ut, eller lurer du på noe i denne sammenhengen kan du ta kontakt med en av oss i staudegruppa ved å gå inn på www.stauder.net og kontakte den som ligger nærmest der du bor eller du kan ta kontakt med vår konsulent i Norsk Gartnerforbund, Ronny Berdinesen ronny@gartnerforbundet.no. Vi ser fram til å høre fra deg!

 

hilsen styret i NGF´s Staudegruppe    

Reidun Sivertstøl tlf 472 89 602,
Trond Steen tlf 411 40 113  og

Ole Lima  tlf 915 73 096 

tilbud-om-medlemskap-nov-2016

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *